Laatste Nieuwtjes

Wills Wing T3
Wills Wing lanceert de T3

Nieuwe lier
Voor het seizoen 2014 hebben wij onze lier laten aanpassen.

Wills Wing dealership
Trike Valley bekomt het Wills Wing dealership.

Seizoen 2011

Elke monitor moet af en toe terug naar de basis, vleugel uit het rek nemen en zelf gaan vliegen. De afgelopen twee seizoenen heb ik mij daarom op wedstrijdvliegen gericht. Dat was voor mij een mogelijkheid om me te heroriënteren. Tijdens internationale wedstrijden maak je enorm veel airtime. Je vliegt samen met de allerbeste piloten, zo leer je de finesses van de sport kennen. Om les te geven in een bepaald domein, moet je logischerwijs die sport toch volledig en tot in de puntjes beheersen?

Speciaal daarom is wedstrijdvliegen een ideale gelegenheid om geconfronteerd te worden met je eigen kunnen, je mogelijkheden maar zeker en vast ook je beperkingen. Goed starten, landen en stijgen zijn op dat niveau vanzelfsprekend. De race tegen de klok om lange parcours af te leggen is echter een andere uitdaging.

Toen ik 11 jaar geleden de school oprichtte, was één van mijn doelstellingen deltavliegen bereikbaar maken voor Jan Modaal. Nieuwe mensen moesten op een leuke manier opgeleid worden. De oude lesmethode met slecht materiaal leidde in die tijd vooral tot demotivatie. Mensen met modern lesmateriaal laten vliegen is relatief gemakkelijk, maar een goede en kwalitatieve opleiding aanbieden is toch nog een ander paar mouwen.

Personen met sportieve ambities kunnen, mits inzet, goede en moderne lesmethodes, en goede coaching, op korte tijd een relatief goed niveau bekomen. Jochen Zeischka is daar "het" voorbeeld van. Hij is op amper drie jaar klaargestoomd tot Belgiës' beste piloot en vertrekt in december voor een 9 maanden durende wereldreis. Eerst naar Australië, dan via Brazilië naar de VS en tegen de zomer terug naar Europa. Dit vooral met de bedoeling wedstrijden te vliegen en beter te worden. Zijn goal is zich te laten opmerken tijdens het WK van 2011. Wij wensen hem alvast alle succes toe!

Wedstrijdvliegen vraagt echter veel inzet, tijd en energie. Het seizoen 2011 zal voor mij daarom terug volledig in teken staan van de vliegschool. Ik zal me de komende seizoenen opnieuw toeleggen op de vorming van nieuwe deltapiloten. Met dezelfde passie en gedrevenheid die ik de afgelopen jaren in wedstrijdvliegen stak, zal ik nu mijn tijd, ervaring en kunnen in de nieuwkomers investeren.

Jullie kunnen op mij rekenen!

Tom