Nieuwe lier

We hebben bij Van Bouwel de lier laten ombouwen. Kranen Van Bouwel zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren voor hydraulische systemen om hefkranen te bedienen. De firma heeft zich beziggehouden met het zoeken naar een gepaste oplossing om onze hydraulische lier up to graden. Er staat nu een volledig nieuw hydraulisch syteem op. Het probleem van de drukval na enig bedrijf met de oude lier zou volledig verholpen moeten zijn. De nieuwe pomp geeft meer debiet en mag daarenboven met meer druk werken. Concreet houdt dit in dat we meer vermogen en snelheid tot onze beschikking hebben. Met deze lier kunnen we zowel de N1’ers, N2-ers, als gevorderden met hun perfomante vleugels én zwaardere duo’s helpen.

De lier is zodanig gebouwd dat we heel eenvoudig en zeer progressief de kracht kunnen bepalen tijdens het lierbedrijf. Dit is  voornamelijk bij de start en het trappenvliegen comfortabeler voor de opgesleepte piloot.

Op dit ogenblik lijkt het erop dat de lier gewoon zijn werk gaat doen. Misschien dat er nog enkele instellingen moeten worden aangepast door de technieker. We verwachten een drukopbouw wanneer de lier kabel zou moeten uitgeven. Dit wordt zondag met een meetklok uitgemeten en bijgesteld.

Dan gaan we testen. Aanvankelijk worden die statisch gedaan. De eerste dynamische testen worden daarna met een rijdende wagen uitgevoerd. In de late namiddag kunnen we misschien een eerste keer een delta starten. Keep fingers crossed.

 Voor 2014 wens ik jullie alvast mooie en veilige vluchten toe, een goede gezondheid en vooral veel vriendschap en liefde!!

FEEST ZE !!